Het doel van Stichting Matthijs

Elke dag worden er jonge mensen als Matthijs ziek, ernstig ziek. Sommige daarvan moeten dezelfde weg bewandelen die hij is gegaan, voor anderen gaat aan het eind de zon toch weer op.

Onze ervaring is dat het medisch personeel in het Medisch Spectrum Twente al het mogelijke doet om die zon weer te laten schijnen. Echter zijn de artsen beperkt in hun middelen.

Het doel van Stichting Matthijs is om geld en/of middelen te werven die het verblijf van leukemie patiënten, die intensief behandeld worden, enigszins te kunnen veraangenamen. Dit probeert Stichting Matthijs te doen door allerlei luxe voorzieningen te regelen voor in de isolatiekamer. Patiënten met leukemie worden vaak in zo’n isolatiekamer behandelt, omdat zij zeer vatbaar zijn voor andere ziektes. Echter zijn de voorzieningen in deze kamers zeer beperkt en dit maakt het verblijf, welke soms wel 4 tot 6 weken kan duren, er niet makkelijker op.

Bij luxe voorzieningen kunt denken aan een laptop met webcam, flatscreen tv, dvd speler,radio/cd speler, een hometrainer,een mooie relax fauteuil ect. Voorzieningen die voor ons normaal zijn, maar in een isolatiekamer eigenlijk niet voorkomen. Stichting Matthijs voorziet isolatiekamers van deze voorzieningen realiseert dit via donaties.

Tegenwoordig hebben veel mensen een smartphone of tablet en is het veel gemakkelijker om contact te houden met de buitenwereld. Daarom is het doel van Stichting Matthijs enigszins verbreed. Om de naaste personen van leukemie patiënten te steunen is Stichting Matthijs momenteel bezig om overnachtingsplekken bij het ziekenhuis te realiseren. De kosten voor zo’n overnachting lopen vaak hoog op en het Ronald McDonald kinderfonds vergoedt deze kosten alleen voor de naasten van kinderen tot 18 jaar. Uiteraard willen naasten van kinderen boven de 18 jaar ook in de buurt zijn als hun kind in het ziekenhuis wordt behandelt en hier helpt Stichting Matthijs deze mensen bij.

Steun Stichting Matthijs en help ze om hun doel te verwezenlijken!

Lid van ANBI

Stichting Matthijs is lid van het Algemeen Nut Beogende Instelling.

De hosting van deze website wordt door Oxillion verzorgd

Oxillion
Hosting.

Ons Adres

Stichting Matthijs
Dorpsstraat 10 7678 AW Geesteren (OV)

Tel: 0546-632204
Mobiel: 06-51606516
Fax: 0546-568282

Steun ons:

Particulier steunen
Bedrijfsmatig steunen
Een actie starten
Word lid van de club van 100

... ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit, om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de "moeite waard films" en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc ...

Matthijs Kienhuis