Vrienden zetten werk voort van Matthijs Kienhuis

0 26
Weekendkrant-2-12-2005

Nadat Matthijs Kienhuis veel te vroeg overleed, besloten zijn vrienden en klasgenoten zijn grote levenswens in vervulling te laten gaan: ze richtten een stichting op en zamelden geld in voor de quarantaine-afdeling van het ziekenhuis.

Toen hij met leukemie in het ziekenhuis belandde, nam Matthijs zich één ding voor: “Als ik straks klaar ben met mijn ziekte, ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis.”  Zover mocht het nooit komen. Want Matthijs verloor de ongelijke strijd tegen de slopende ziekte. Alle goede bedoelingen van de artsen en het verplegend personeel ten spijt: Matthijs verveelde zich vooral stierlijk in het ziekenhuis. Nadat in juli 2001 leukemie bij hem werd vastgesteld, belandde hij van het ene op het andere moment in een isolatiekamer. In alle eenzaamheid. Terwijl hij voorheen volop in  het leven stond. Goed gezond, gitarist van een popband. Vandaar dat hij zich voornam dat toekomstige lotgenoten niet dezelfde martelgang mee hoeven te maken. Als ze dan toch ziek zijn, zouden de op z’n minst wat vertier moeten hebben. Een simpele laptop zou het leed al een stuk draaglijker maken. Zijn studiegenoten en vrienden zorgden er uiteindelijke voor dat zijn grote wens in vervulling ging.

Maar het werk zit er nog niet op voor stichting(www.stichtingmatthijs.nl), zo laat moeder Suzan weten. “Nu de isolatiekamers van het ziekenhuis in Enschede de spullen hebben, willen we ons richten op ziekenhuizen in andere regio’s. We hebben aanvragen binnen van de academische ziekenhuizen in Amsterdam, Utrecht en Leiden. Daar is dus nog erg veel geld voor nodig. Op de lange termijn zouden we bovendien het liefste spullen aanschaffen voor alle zeventien hospitaals in ons land die isolatiekamers hebben. Nog Werk genoeg dus voor de stichting.”

Hier onder is het originele krantenbericht te zien :

Matthijs Kienhuis

Tagged with: , ,
Stichting Matthijs

Bekijk alle artikelen van Stichting Matthijs

Vergelijkbare berichten

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres wordt niet weergegeven. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lid van ANBI

Stichting Matthijs is lid van het Algemeen Nut Beogende Instelling.

De hosting van deze website wordt door Oxillion verzorgd

Oxillion
Hosting.

Ons Adres

Stichting Matthijs
Dorpsstraat 10 7678 AW Geesteren (OV)

Tel: 0546-632204
Mobiel: 06-51606516
Fax: 0546-568282

Steun ons:

Particulier steunen
Bedrijfsmatig steunen
Een actie starten
Word lid van de club van 100

... ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit, om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de "moeite waard films" en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc ...

Matthijs Kienhuis