Benefietconcert voor Stichting Matthijs

0 6
Muzikale toppers komen naar benefietconcert voor Stichting Matthijs
Geesteren- 7-7-2005- Op en Rond de Essen

GEESTEREN – Als alles gaat zoals wordt gehoopt, wordt het woensdag 13 juli dubbel feest in Dancing Bruins in Saasveld: voor de studenten Sander Arendsen en Remco Bonke van de Saxion Hogeschool Enschede, die alles uit de kast halen om een groots benefietconcert te realiseren en voor de Stichting Matthijs. Met hoogstaande bands uit de regio als
Beethoven, Enorm, PPM-band en Whocares, maar ook met de befaamde dj Come K.lijn en vele andere belooft het een muzikale happening voor een breed publiek.

Benefietconcert

Matthijs
Met groot succes werd vorig jaar eveneens een benefietconcert georganiseerd door drie eindejaarsstudenten van de Saxion Hogeschool. De betrokkenheid van de school met de stichting is bijzonder. Matthijs was tijdens zijn ziekte en overlijden een geliefd student aan de Saxion Hogeschool. Zijn overlijden maakte heel wat los. De Stichting Matthijs is in het leven geroepen door de ouders en broer van Matthijs Kienhuis uit Geesteren, die na vele behandelingen aan leukemie overleed. De familie vervulde met de oprichting van de stichting een wens van Matthijs om het verblijf voor leukemiepatiënten in isolatiekamers draaglijker te maken. Het geld dat men inzamelt wordt daarom besteed aan onder meer laptops, magnetrons en relaxfauteuils. Het oprichten van de stichting leidde al tot diverse acties met veel inzet. Het benefietconcert vorig jaar overtrof alles.

Afstudeeropdracht
Sander en Remco, die vorig jaar hebben genoten van het geslaagde benefietconcert, hebben Matthijs Kienhuis niet persoonlijk gekend. De verhalen over de trieste afloop van de 23-jarige student en de inzet van de stichting raakte hen en inspireerde tot het op touwzetten van een tweede benefietconcert. De mogelijkheid om het organiseren van het benefietconcert als afstudeeropdracht voor hun studierichting Commercieel Management te mogen oppakken, versterkte de motivatie nog eens extra. Zij zijn de school en de stichting dankbaar voor de kans die hen wordt geboden. “Het mooie van de opdracht is datje erg vrij bent in het ondernemen van de meest uiteenlopende zaken. Over het algemeen mogend de beslissingen, wat het benefietconcert betreft, door ons genomen worden. Dat brengt uiteraard een grote verantwoordelijkheid met zich mee”, stelt Sander, die door ervaringen in het organiseren van feesten met heel veel zin aan de opdracht begon. Ook Remco zag het project wel zitten. “Na de laatste tentamens zijn we vol goede moed begonnen. We wisten dat het een totaal andere afstudeeropdracht zou worden dan het schrijven van een marketingplan. De variatie in het werk spreekt me erg aan”, legt hij uit. Dat er heel wat komt kijken bij de organisatie hebben de commerciële economie studenten inmiddels gemerkt.

Kwalitatief goed benefietconcert
Sander en Remco hebben maar één doel voor ogen; zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Matthijs. “Maar dan wel door middel van het neerzetten van een kwalitatief goed benefietconcert”, stellen beiden. Het zat de twee organisatoren niet mee. Vooral het werven van sponsoren verliep moeilijk. De ramp in Azie en het feit dat dit de tweede editie van het benefietconcert moest worden speelde hen parten. De toezeggingen van de diverse weldoeners werden dan ook in grote dank aanvaard. Dancing Bruins heeft opnieuw alle zalen ter beschikking gesteld voor het goede doel. In zes zalen zijn verschillende muziekstijlen te horen, te zien en te beleven.

Regionale topbands
Om een zo breed mogelijk publiek te interesseren is gekozen voor een twintigtal bekende dj’s, die in ele zaal een andere stijl zullen gaan draaien, waaronder oldschool, hardstyle, trance en techno. Vier regionale topbands maken hun opwachting op het poppodium. Beethoven, Enorm, PPM-Band en Who Cares geven achtereenvolgens hun kunnen weer en het publiek kan  ongetwijfeld optimaal genieten van goede optredens. Voor de spelers,van de band Who Cares, waar Matthijs Kienhuis deel van uitmaakte, is dit optreden eveneens bijzonder. Zij spelen alleen nog een keer per jaar samen, puur en alleen voor de stichting van Matthijs. Om de kloof tussen de dance en de bands enigszins op te kunnen vangen, zal de laatste zaal voorzien worden van Nederlands beste disco dj’s die hier met muziek uit de seventies, eighties en nineties het publiek zal laten swingen. Voor deze Disco Classics Party komt niemand minder dan 3FM dj Corné Klijn naar Saasveld om zijn landelijke bekende party bij Dancing Bruins te presenteren.

Voor elk wat wils
Trots zijn Remco en Sander ook op de komst van Pila, Buzz Fuzz, Sunny D, Champ-e-on, Mitch en Divato, de oldschool en hardstyle dj’s van dit moment, waarmee de liefhebbers gegarandeerd zijn van een avondje goed beuken. In de trancezaal wordt het genieten met Eric van Kleef, G-Spott en DJ Jos6. Tevens zal Hotradio on tour een zaal voor hun rekening nemen, waarin soortgelijke dj’s het publiek zullen vermaken. In de laatste zaal wordt evenals vorig jaar techno gedraaid. Hiervoor zijn dj’s als Bart Skils, Javar, Darko Esser en Endfest uitgenodigd om hun kunsten te vertonen.

Kaartverkoop
Voor een entreeprijs van € 8,- zijn de kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle VVV-kantoren in Noord-Oost Twente en tal van plaatselijke horeca gelegenheden, waaronder Denekamp, Oldenzaal, Ootmarsum en Geesteren etc. Op de website bestaat de mogelijkheid om plaatsen in een bus te reserveren die liefhebbers voor maar € 5,- in tal van plaatsen ophaalt en weer thuis aflevert! Sander en Remco zeggen nog eens nadrukkelijk dat alle opbrengsten ten goede komen aan het goede doel. Daarbij danken zij alle sponsoren voor het mogelijk maken van dit evenement. Meer informatie is te vinden op website www.stichtingmatthijs.nl 

Met veel plezier, de nodige spanning, maar ook met vertrouwen zien de beide studenten uit naar de avond van 13 juli. Vanuit hun hart zeggen beide studenten tenslotte: “See you at The Benefit Music Event 2005.”

Stichting Matthijs

Bekijk alle artikelen van Stichting Matthijs

Vergelijkbare berichten

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres wordt niet weergegeven. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lid van ANBI

Stichting Matthijs is lid van het Algemeen Nut Beogende Instelling.

De hosting van deze website wordt door Oxillion verzorgd

Oxillion
Hosting.

Ons Adres

Stichting Matthijs
Dorpsstraat 10 7678 AW Geesteren (OV)

Tel: 0546-632204
Mobiel: 06-51606516
Fax: 0546-568282

Steun ons:

Particulier steunen
Bedrijfsmatig steunen
Een actie starten
Word lid van de club van 100

... ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit, om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de "moeite waard films" en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc ...

Matthijs Kienhuis