FC Twente kiest voor Stichting Matthijs.

0 7

FC Twente laat het geld ten goede komen van stichting Matthijs 

Begin januari werden de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse Sportverkiezingen 2010, een samenwerking van RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Sportvrouw van het jaar werd zwemster Hinkelien Schreuder, schaatser Mark Tuitert was dit jaar de grote winnaar bij de heren en FC Twente werd opnieuw sportploeg van het jaar. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 500 euro dat door FC Twente besteed dient te worden aan een goed doel. De winnaars hebben inmiddels een keuze gemaakt voor de besteding van het geld.

Hinkelien Schreuder schenkt hJan van Halst met geldbedragaar prijzengeld aan Right To Play (www.righttoplay.com), een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld. Right To Play wordt ondersteund door een team van topsporters uit meer dan veertig landen.

Mark Tuitert heeft gekozen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl) in Deventer. Al vijftig jaar zet deze organisatie zich in voor kinderen die te maken krijgen met ernstige problemen in de thuissituatie. Het kantoor staat in Deventer, maar het werk strekt zich uit van Groningen tot Maastricht.

FC Twente laat het geld ten goede komen van Stichting Matthijs in Geesteren (www.stichtingmatthijs.nl), die zijn naam ontleent aan de op 23-jarige leeftijd aan leukemie overleden Matthijs Kienhuis. De stichting probeert het verblijf van patiënten in isolatieruimtes in ziekenhuizen enigszins te veraangenamen.

Bij de Overijsselse Sportverkiezingen 2010 werd de ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ uitgereikt aan Merle van Benthem. De 17-jarige Hengelose is tweevoudig wereldkampioen fietscross en werd dit jaar in Zuid-Afrika wereldkampioene BMX Supercross bij de juniorvrouwen. Omdat het hier een aanmoedigingsprijs betreft, komt het prijzengeld ten goede van de verdere ontwikkeling van de sportcarrière van Merle. Zij heeft ervoor gekozen om de 500 euro opzij te zetten voor deelname aan een wedstrijd in de Verenigde Staten.

Hengelo, woensdag 12 januari 2011

 

Stichting Matthijs

Bekijk alle artikelen van Stichting Matthijs

Vergelijkbare berichten

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres wordt niet weergegeven. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lid van ANBI

Stichting Matthijs is lid van het Algemeen Nut Beogende Instelling.

De hosting van deze website wordt door Oxillion verzorgd

Oxillion
Hosting.

Ons Adres

Stichting Matthijs
Dorpsstraat 10 7678 AW Geesteren (OV)

Tel: 0546-632204
Mobiel: 06-51606516
Fax: 0546-568282

Steun ons:

Particulier steunen
Bedrijfsmatig steunen
Een actie starten
Word lid van de club van 100

... ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit, om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de "moeite waard films" en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc ...

Matthijs Kienhuis