Kerstactie stichting Matthijs

0 8
Canisius organiseert kerstactie voor stichting Matthijs


De 3Havo en 3Vwo klassen in Almelo hebben vanmorgen in de LO-zalen een ‘penalty schietwedstrijd’ gehouden ter afsluiting van de kerstactie. De kerstactie wordt elk jaar georganiseerd om voor een goed doel geld in te zamelen. Middels de kerstactie probeert de school een statement te maken naar goede doelen. Dit jaar hebben de klassen geld ingezameld voor de Stichting Matthijs. Stichting Matthijs is in het leven geroepen om geld en middelen te werven die het verblijf van leukemiepatiënten in een isolatiekamer enigszins kunnen veraangenamen. Deze middelen zullen ook ten goede komen aan het medisch personeel, zodat hun werk vergemakkelijkt wordt.

Concreet betekent dit o.a. dat laptops, tv’s, dvd’s en andere zaken worden aangeschaft om meer afleiding te geven voor de patiënten die wekenlang niet van de isoleerkamers af mogen. In veel ziekenhuizen zijn veel van deze zaken nog lang niet voorhanden door geldgebrek. Stichting Matthijs zamelt geld in om o.a. deze middelen aan te schaffen.

Matthijs Kienhuis, oud-leerling van onze school, stierf op de jonge leeftijd van 23 jaar aan leukemie. Zijn grote wens was om ooit geld in te kunnen zamelen voor het ziekenhuis om het leven van leukemiepatiënten iets draaglijker te maken en mogelijkheden te creëren voor afleiding en contact met de buitenwereld. De leerlingen uit 3H/V Almelo hebben een stukje bijgedragen om aan deze wens gehoor te geven, door een wedstrijd te organiseren behorende bij de kerstactie. Zij hebben E 1850,- ingezameld. Een geweldig bedrag!

Bij de jongens werd Donny Luierweert (3V2) winnaar bij het penaltyschieten. Silke Veer (3V1) ging bij de meisjes met deze eer strijken. Na een onderlinge shoot-out mag Silke Veer zich de ‘penalty koningin’ van Canisius Almelo noemen.

Namens stichting Matthijs onwijs bedankt voor het organiseren van de kerstactie en het bijeen verzamelen van het geweldige bedrag.

canisius kerstactie - stichting matthijs

Stichting Matthijs

Bekijk alle artikelen van Stichting Matthijs

Vergelijkbare berichten

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres wordt niet weergegeven. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lid van ANBI

Stichting Matthijs is lid van het Algemeen Nut Beogende Instelling.

De hosting van deze website wordt door Oxillion verzorgd

Oxillion
Hosting.

Ons Adres

Stichting Matthijs
Dorpsstraat 10 7678 AW Geesteren (OV)

Tel: 0546-632204
Mobiel: 06-51606516
Fax: 0546-568282

Steun ons:

Particulier steunen
Bedrijfsmatig steunen
Een actie starten
Word lid van de club van 100

... ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit, om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de "moeite waard films" en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc ...

Matthijs Kienhuis