Carnavalsvereniging Alberger Bökke helpt

0 7
Carnavalsvereniging helpt Stichting Matthijs

CarnavalsverenigingCarnavalsvereniging Albergen kan terugkijken op drie dagen carnaval. Vrijdagavond 6 januari werden de nieuwe prins en sik van JVC De Bokk’n Hörnkes gepresenteerd, een dag later maakten de nieuwe hoogheden van CV De Alberger Bökke hun opwachting en zondag 8 januari werden de residenties van beide carnavalsvereniging, Miets en De Vette Bok, met een dagvullend programma op feestelijke wijze geopend.

Prins Jacky en Sik Sjef en hun Hofdames komen persoonlijk naar het buurtdorp Geesteren Dorpsstraat 11 om de cheque te overhandigen met een geweldig bedrag van € 1.777,77. Bij CV De Alberger Bökke zwaait prins Jacky (Bijen)het komende carnavalsseizoen de scepter. Hij wordt daarbij geholpen door zijn sik Sjef (Hagel) en de beide hofdames Rinie en Estrild. Bij Jongeren carnavalsvereniging De Bokk’n Hörnkes zijn prins Ron (Oude Nijhuis) en zijn sik Pascal (Wissink) uitgeroepen als de nieuwe hoogheden.

Ludiek

JCV De Bokk’n Hörnkes beet vrijdagavond in Eetcafé Miets het spits af. Eerst werd afscheid genomen van prins Tim en zijn sik Frank. Uiteraard ging dat, net als een dag later in cafe Morshuis met prins Jos en zijn sik Niek van Carnavalsvereniging De Alberger Bokke, op ludieke wijze. Beide prinsopkomsten mochten zich verheugen in een grote publieke belangstelling. Zowel bij de Bokk’n Hörnkes als De Alberger Bökke werden de bijzonder gezellige avonden muzikaal omlijst door dweilorkest La Bella Bok en Discotheek Toronto. Zondag woonden de leden van beide carnavalsverenigingen massaal een Eucharistieviering ter gelegenheid van de opening van het carnavalsseizoen 2006 bij.

Goede doel

Tijdens de bijeenkomst maakte prins Jacky bekend dat de Stichting Matthijs in Geesteren dit jaar het goede doel is van hem, zijn sik en de beide hofdames. Tijdens een door Henk Kuipers en Roy Asbreuk geleide bingo werd dezelfde middag reeds bijna 500 euro voor dit doel ingezameld. Jaarlijks steunt CV De Alberger Bökke een steeds wisselend goed doel. Tijdens de carnavalsperiode worden hiervoor gelden ingezameld. Aan de opbrengst wordt uit de verenigingskas 450 euro toegevoegd. Stichting Matthijs is in het leven geroepen door de ouders en broer van Matthijs Kienhuis uit Geesteren, die na vele behandelingen voor leukemie op 5 februari 2002 overleed. De familie vervulde met de oprichting van de stichting een wens van Matthijs om het verblijf voor leukemiepatiënten in isolatiekamers dragelijker te maken. Het geld dat zij inzamelt wordt daarom besteed aan onder meer laptops, magnetrons en relaxfauteuils.

 

Stichting Matthijs

Bekijk alle artikelen van Stichting Matthijs

Vergelijkbare berichten

Schrijf een reactie

Uw e-mail adres wordt niet weergegeven. De verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lid van ANBI

Stichting Matthijs is lid van het Algemeen Nut Beogende Instelling.

De hosting van deze website wordt door Oxillion verzorgd

Oxillion
Hosting.

Ons Adres

Stichting Matthijs
Dorpsstraat 10 7678 AW Geesteren (OV)

Tel: 0546-632204
Mobiel: 06-51606516
Fax: 0546-568282

Steun ons:

Particulier steunen
Bedrijfsmatig steunen
Een actie starten
Word lid van de club van 100

... ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit, om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de "moeite waard films" en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc ...

Matthijs Kienhuis